Thursday, February 28, 2008

Reguli de circulatie....Cum sa conduci masina ca un bucurestean. (trebuie sa uiti tot ce ai invatat la scoala de soferi - daca ai facut-o) ;))

I. Oprirea si stationarea:
Poti sa opresti unde vrei si sa stationezi cat vrei, cu conditia sa:
a) nu fie vreun politist prin apropriere
b) sa pui luminile de avarie, daca ai chef. Daca nu ai chef, se tine cont numai de punctul anterior.
II.Prioritatea In Bucuresti exista urmatoarele tipuri de prioritate:
a) prioritatea de dreapta (optionala) - se aplica numai in cazul in care tu esti cel care vine din dreapta
b) prioritate de tramvai
c) prioritate de camion
d) prioritate de taxi
e) prioritate de smecher. Prioritatea de smecher se obtine prin unul din procedeele "ia-i fata", "baga-te cu tupeu", "taie-i calea" si "ia mai da-l dracului, ca n-o sa stau aici toata ziua". Pietonii NU au prioritate niciodata.
III. Alte sfaturi la fel de utile:
Daca vrei sa fii un bucurestean veritabil trebuie sa tii cont de urmatoarele recomandari privind circulatia pe drumurile publice:
* Semnificatia culorilor semaforului:
- verde - treci fara probleme
- galben - repede ca se pune rosu
- rosu - repede, ca e ultima sansa pina sa le dea drumul celorlalti.
* Daca este coada la stop si un sir lung de masini, iti recomandam tehnica "sirului shuntat". In acest scop, mergi pe contrasens pe toata lungimea cozii de masini, pana ajungi la stop si apoi in virtutea prioritatii de smecher (vezi si punctul anterior) reintri in coloana, in pole-position.
* Daca te afli al doilea la semafor, in secunda in care apare culoarea verde, trebuie sa apesi pe claxon, cat mai lung si mai insistent, pentru a-l zori pe mocaitul din fata. Un claxon viguros este expresia unei personalitati puternice deci, nu ezita!
* Daca esti prima masina de la stop si cineva te claxoneaza imediat cum se pune verde, opreste motorul, ia-ti bata de baseball (obligatorie, se tine sub scaun), da-te jos din masina, du-te la cel care te-a claxonat si sparge-i fata.
* Pe timp de noapte circula obligatoriu cu faza lunga. Poti folosi faza lunga si ziua, atunci cand mergi cu viteza.
* Daca circuli noaptea si o masina vine din fata cu faza lunga, baga-i si tu faza lunga in fata, de cateva ori, intermitent. Farurile cu halogen dau efecte atat distractive cat si psihedelice.
* Daca inaintea ta se afla cineva cu o masina care merge mai incet claxoneaza-l si baga-i faza lunga in ochi: sa se duca dracului acasa daca are masina si merge ca mortu'.
* Folositi claxonul cat mai mult, mai nervos si in mai multe tonalitati. Injura cu sete. Arata-i degetul mijlociu. Intai mana stanga, apoi ambele - in Bucuresti se poate conduce tinand volanul cu genunchii.
* Daca nu stii sa injuri, nu esti sofer. Daca nu stii sa injuri 20 de minute in sir fara sa te repeti, nu esti sofer bucurestean.
* Cand ploua, va puteti face ziua mai vesela trecand in viteza cu masina prin baltoace in asa fel incat sa improscati cat mai multi pietoni, sau unul dar bine. Daca improscati pietoni aflati in travesare regulamentara pe zebra, obtineti un bonus de stil.
Via Alina :D

2 comments:

Unknown said...

—foarte tare articolul! Sau, ca sa folosesc replica vacutei Fulga dintr-o reclama la produsul cu pricina…*Extraordinar de bine-nteles!*

Unknown said...

-Apropo de soferi...si tinand cont si de faptul ca am zis la un moment dat ca *spun* si niste bancuri cu preoti...si avand in vedere ca ai amintit si de politisti...uite cam *ce iese*...

*Vine limuzina sa-l ia pe Papa de la aeroport. Soferu ia bagajele, le baga in portbagaj (si nu erau chiar putine). Papa astepta si nu se urca.
Soferul: - Sfintia Ta, va rog sa poftiti.
Papa: - Stii fiule, pe mine nu ma lasa niciodata nimeni sa conduc masina... Lasa-ma tu de data asta, te rog.
- Sfintia ta, e imposibil. Mi-as pierde slujba.
- Te rog, si sa stii ca sunt extrem de generos...
Soferul pana la urma cedeaza.

Papa la volan. Talpa. 120 Km la ora.
Soferul: -Sfintia Ta, va rog, putin mai usor, ne prinde politia !
Papa, nimic, baga tare.
160 Km/h.
In spate, masina politiei, ding dong, ding dong.

Papa opreste si lasa geamul in jos. Vine politaiul, saluta, gura cascata... Se intoarce la masina de politie. Ia statia.
- Sunt 1435. Da-mi-l pe sefu...
- Care-i treaba, ba?
- Sefu, nu stiu ce sa fac. Am prins pe cineva cu 160 la ora.
- Arde-l.
- Nu cred ca pot, e tare.
- Cine e ba, primaru?
- Nuu, mai important.
- Un guvernator, senator ceva?
- Sefu, e mai tare!
- Da' cine-i, ba, nu ma fierbe !!
- Cred ca-i Dumnezeu, sefu', ca Papa-i conduce masina !!!*




Si tot legat de preoti...

*Un tip tot adormea la biserica. Nevasta-sa il intreaba pe preot ce poate face. Preotul ii da un ac si ii zice sa il intepe cand mai adoarme. Vine si slujba. Popa intreaba in biserica: - Cine este salvatorul nostru? adoarme tipu... nevasta-sa il inteapa si asta striga indurerat: - ISUSE! Popa il felicita. Peste 10 minute iar adoarme. Popa intreaba iarasi: - Cui slujim noi in biserica asta? tipu, intepat, sare iar: - Doamne DUMNEZEULE! Popa iar: - Bravo! Mai trece un timp... Popa iar intreaba: - Si ce i-a zis Eva lui Adam, inainte de ai darui al 99-lea copil??? Lumea tace... asta cu ochii intredeschisi, intepat din nou, urla: - Daca mai bagi chestia aia odata in mine ti-o rup si ti-o bag in fund! La care parohia: - AMIN!*




Sau...


*Un pusti spiona o pereche care facea dragoste intr-un boschet dintr-un parc. Dupa ce termina cei doi treaba, pustiul se duce dupa barbat si ii spune:
-Nene, acum stiu unde stai, am vazut ce ai facut si, daca nu-mi dai 100.000 lei ii spun sotiei tale.
De voie, de nevoie, omul ii da banii ceruti si scapa de pusti.
Dupa ce ajunge acasa, pustiul ii povesteste mamei cele intamplate. Mama il cearta si ii spune sa mearga la biserica sa se spovedeasca. La biserica il intampina popa:
-Ei pustiule, care-i treaba?
-Hopa, acum stiu si unde lucrezi!*




Si ca sa ramanem(oarecum) tot la *cele sfinte*…



*Într-o mare catredala din New York se rugau doua persoane:
-Doamne Dumnezeule, ajuta-ma cu 1.000.000 de dolari, sa scap de faliment, sa îmi refac afacerea... Fa ceva, Doamne!
-Doamne Dumnezeule, ajuta-ma cu 10 dolari, sa am ce da azi copilasilor si poate mâine îmi gasesc ceva de lucru. Fa ceva, Doamne...
Primul se duce la al doilea:
-Ma, ia de aici 10 dolari si lasa-l pe Dumnezeu sa se concentreze!*





Dar am trecut cam repede peste domeniul *politisti*...

*Un politist vine la serviciu in pielea goala. Superiorul il intreaba
- "Ba, de ce ai venit in pielea goala la serviciu?" la care el relateaza urmatoarele:
- "Dom'sef am fost cu nevasta-mea la o petrecere si am jucat jocuri de societate...S-au stins luminile si s-a zis "doamnele sa se dezbrace"...s-au aprins apoi luminile si asa era. Dupa aceea s-au stins luminile si s-a auzit "Domnii sa se dezbrace" si asa s-a intimplat.
Dupa aceea s-a mai stins o data lumina si s-a auzit "acum la treaba"....Si, iata-ma...*


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

*Un politist se intalneste cu un coleg de-al lui:
-Auzi ma?!Vreau si eu sa tapetez camera de zi si e la fel de mare ca a ta.Tu cand ti-ai tapetat camera cate suluri ai cumparat?
-14.
-Multumesc.
Dupa 2 saptamani se intalnesc:
-Auzi ma tampitule, am cumparat 14 suluri si 4 mi-au ramas in plus.
- Pai si mie...*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Un politist se suie in autobuz si taxeaza un bilet, dupa care mai taxeaza unul. Un cetatean il vede si il intreaba:
-De ce ati taxat 2 bilete?
-Pai daca pierd unul, il am pe al 2-lea!
-Si daca le pierzi pe amandoua?
-Am abonament!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Si ca sa ramanem tot pe-acolo(ca si mod de abordare a lucrurilor)...


*Ma Gheo, ai fost vreodata la opera ?
- Neam de neamul meu n-o fost !
- Nici eu ! Hai sa ne tzipam inauntru ! ...
Cumpara ei bilete, intra si iau loc.
La un moment dat, Toader:
- Ma Gheo, ma, da' pe mine ma taie, ma! Ma duc la buda!
- Du-te mai!
Toader dispare si se intoarce exact la terminarea actului intai. Isi intreaba amicul:
- No, cum o fost pana amu?
- Apai sa vezi: S-o deschis cortina si acolo pe scena era un pom, o pajiste si o banca... Iar pe banca, o femeie, care, la un moment dat a inceput sa zbiere la noi! Da' zbiera de mama focului! Apoi a venit un barbat mandru, care urla si el cat il tinea gura... Apoi ei au plecat, ai aparut tu, te-ai kkt la umbra pomului, pe urma s-o inchis cortina si-amu, iaca, asteptam sa vedem ce-o mai fi!*


Dar parca lipseste...un moment de geniu...

*Un macelar vede intrând în magazinul sau un câine cu o bancnota de 500.000 si un bilet pe care scria: "10 antricoate de miel, va rog." Amuzat, ia banii, pune antricoatele într-o punga în gura câinelui, si închide repede magazinul. Îl urmareste pe câine si vede cum opreste la culoarea verde a semaforului, se asigura în ambele sensuri si traverseaza în statia de autobuz. Câinele verifica lista cu orarul si se aseaza pe banca. Când autobuzul apare, se uita sa verifice numarul autobuzului, apoi se urca. Macelarul îl urmeaza perplex. Dupa un timp, câinele se aseaza în fata, se pune pe labele din spate si apasa butonul "stop", iar macelarul îl urmeaza afara. Câinele alearga pâna în fata unei case si lasa punga la intrare. Se întoarce pe alee, mai face o cursa, si latra catre usa. Si latra, si latra. Nici un raspuns. Atunci sare pe perete, alearga în jurul gradinii, se bate cu capul de geam, sare, si asteapta din nou la usa. Un tip masiv iese înjurând, bombanind si ii da si un sut cainelui. Macelarul începe sa strige la tip:
-Ce dracului faci? Câinele asta e un geniu!
Stapânul îi raspunde:
-Geniu, pe dracu'! Este a doua oara saptamâna asta când îsi uita cheia.*


Si parca s-ar potrivi cu *atmosfera*...*Spitalul de Urgenta - Lautarii*