Monday, November 19, 2007

De ce tac barbatii?



Genial articolul..merita citit!!!

Va recomand si voua www.petocuri.ro ;)

"Barbatii se plang (intre ei, bineinteles) ca femeile vorbesc prea mult. Noi ne dorim ca ei sa inceapa macar sa vorbeasca. Si nu despre fotbal, sex sau masini, ci despre ceea ce simt. E oare asa de complicat in lumea mintii unui barbat?
Iubit, amant sau partener de sex, daca face parte din categoria celor de pe planeta Marte, cu siguranta te-ai lovit si tu de Marea Tacere. Adica momentele de lunga liniste care urmeaza de regula unei intrebari nelinistitoare (care se pare ca le scurtcircuiteaza legaturile neuronale, altfel nu-mi explic de ce nu pot raspunde): ma mai iubesti, ti-a fost dor de mine, ce simti pentru mine, vrei sa ne despartim, la ce te gandesti. Orice necesita din partea lui putina concentrare sau o minuscula dezvaluire de sentimente este un obstacol. Iar reactiile barbatilor sunt pentru noi o sursa nelimitata de intrebari, suspiciuni, frustrari si tensiuni.


Femeile vor sa stie ce gandesc barbatii. Barbatilor nu le place sa vorbeasca despre ce simt, iar putinii care sunt mai sensibili, gasesc modalitati de a arata mai degraba decat de a impartasi. Ok, ne-am putea multumi si cu putin, dar cum sa fim sigure ca in spatele reactiei lor de distantare nu se ascunde ceva periculos si suspect?


In primul rand, barbatii nu-si dau frau liber sentimentelor nu pentru ca ar avea secrete (asa cum ne imaginam noi in cele mai groaznice scenarii), ci pentru ca reprezinta o provocare pentru ei. Nici macar intre ei, la o bere si o maslina; doar spun ce au de spus si nu se opresc sa analizeze. Se inteleg din cateva priviri (si beri). Sa se relaxeze suficient ca sa inceapa o poveste despre ce simt si sa-si gaseasca cuvintele cel mai potrivite, mereu cu sentimentul ca ar putea face o greseala nu e stilul lor. Apoi, barbatii se tem de respingere. Nu suporta sa fie respinsi si se poate inatmpla chiar din greseala, fara sa-ti dai seama. E dificil sa rezonezi in acelasi moment, sa faci un schimb cinstit si simultan de emotii si cum noi suntem predispuse la analiza, iar ei la actiune, sunt rare clipele in care cele 2 puncte se intalnesc. Astfel ca decat sa dea gres, un barbat alege mereu sa se abtina. Chiar daca pare greu de crezut, orgoliul unui barbat sufera mai rau decat al nostru. Si uita mai greu.


De asemenea, nu e simplu pentru un barbat sa comunice despre ce nici macar el nu intelege. Dragostea este o notiune departe de mintea calculata si rece a barbatilor si nu merita prea multa atentie si concentrare, asa ca sa mai si vorbeasca despre asa ceva, este deja timp inutil. Si stim bine cat de mult detesta barbatii sa piarda timpul.
Chiar daca mai sec si fara inflorituri, daca asta simte, un barbat te va face sa te simti iubita, dorita, apreciata.

Uneori pur si simplu, pentru ei, cuvintele nu sunt de ajuns sau sunt de prisos. "

Da stiu ca esti curioasa sa citesti mai multe de genu'...asa ca da o "fuga" pe www.petocuri.ro :P

De ce curioasa ?? :)) Pai fiti sinceri ... cati v-ati simtit "raniti in orgoliul masculin" :)) :P

1 comment:

OLiX said...

Frateee, ori sunt eu femeie si nu stiu ori prietena mea e barbat :)))))) In cazul meu e exact invers ! Io-s ala care vorbeste de nu se mai opreste, iar ea e aia mai tacuta si mai retinuta/secretoasa :)