Monday, November 05, 2007

Top cinci lucruri pe care ar fi bine sa evitati sa le faceti in casa

Romanul are o vorba: „In casa mea, fac ce vreau!”.
Este o afirmatie corecta, insa, cu toate astea, trebuie sa tina cont de anumite aspecte, ca sa nu-si deranjeze vecinii. Ce nu trebuie sa faca, in afara de a asculta manele la maximum si a da gauri cu bormasina la ore nepotrivite, aflati dintr-un top realizat de americanii de la aol.com.

1. Nu incercati sa schimbati sau sa reparati instalatia sanitara de unul singur! Chemati un instalator. Chiar daca sunteti foarte priceput, lasati-o in seama celor care sunt de meserie. Exista riscul sa nu fi tinut cont de un element oricat de neinsemnat si va treziti cu vecinii la usa, suparati ca i-ati inundat.De cativa ani, e o moda: cei care-si cumpara un apartament, nemultumiti ca nu au suficient spatiu, se apuca si darama peretii, fara nicio autorizatie. Ba au bucataria prea mica si darama zidul care da in balcon, ba pe cel care da in sufragerie, sa mareasca „livingul”.

2. Specialistii avertizeaza: Nu daramati peretii dintre camere! De cele mai multe ori nu stiti daca este sau nu vorba de pereti de rezistenta.

3. Nu va ocupati singur de instalatia electrica! Aceeasi problema ca la punctul 1, numai ca de data asta riscati sa va electrocutati.

4. Nu investiti prea mult intr-o casa! Poate ca aveti ceva bani care va prisosesc, insa nu-i bagati pe toti in casa. Nu zice nimeni sa nu zugraviti si sa va schimbati mobila, insa nu faceti investitii prea costisitoare.Tineti cont de doua lucruri in cazul in care il vindeti: niciodata nu va veti recupera integral investitia facuta si nici nu puteti cere cu mult peste pretul la care se vand casele in zona.

5. Nu va mintiti singuri ca animalele de companie nu miros urat! Miros! Poate ca v-ati obisnuit dumneavoastra cu ele si cu parul pe care-l lasa pe canapea, dar nu si cei care nu sunt ai casei. Animalele, desi sunt adorabile, au mirosul imprimat in absolut orice. Daca aveti caini sau pisici, trebuie sa curatati covorul si mobila mai des, sa deschideti fereastra si sa aerisiti.Daca vreti sa vindeti casa, va trebui intai sa va apucati sa faceti unele reparatii.

copy/paste www.hotnews.ro

No comments: